Bağlantılar

Aşağıdaki programların çoğu açık kaynak kodlu (Open Source). Özellikle programların kaynak kodu açık olduğu için 100% güvenle kullanabilirsiniz.

Geleneksel programların neredeyse tamamı kapalı kaynak koduna sahip, yani programı yazanlar dışında programın tam amacını bilemezsiniz (reverse engineering yapmazsanız).

Bu programların hepsini kullanmak her ortamda (kişisel yada ticari) serbest.

  • Keepass Mükemmel bir şifre kayıt programı, şifrelerinizi şifreli olarak tek bir veri-dosyasında tutuluyor ve Türkçe desteğide var. PocketPC programıda mevcut.
  • TrueCrypt Disk (Harddisk, CD/DVD-RW) şifreleme programı. Önemli dökümanlarınızı bu program ile oluşturduğunuz dosya yada sabit disk bölümünde güvenle saklayabilirsiniz. Hatta yeni bir şifreli bölüm oluşturarak (F: gibi) normal harddisk gibi kullanabilirsiniz.
  • Privoxy Internette reklam ve benzeri adresleri blok etmenize, çerez ve web sayfalarında değişiklik yapmanıza yarayan proxy (yakınlık) programı. Eğer bu programı TOR ile kullanırsanız internet adresiniz (IP) bile ziyaret ettiğiniz sitelerden saklanabilir. Mesela adresiniz bağlandığınız sayfalarda sanki Almanya’dan yada Amerikadan geliyormuşşunuz gib algılanır. Ayrıca yüklenen bütün sayfalarda şifreleme yapıyor. TOR biraz internetiniz yavaşlatabilir ama gerektiğinde kullanabilirsiniz.
    Detaylı kurulum için bu adrese gidebilirsiniz.
  • Firefox Beta aşamasından başlayarak kullanmaya başladığım mükemmel bir web gezgini. Kesinlikle Internet Explorer’dan daha kullanışlı ve güvenli. Tavsiye ederim.
  • Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.